Pulai magánapartmanok - Pula - Horvátország - Isztria - Pula

Pulai magánapartmanok - Pula

Pulai magánapartmanok - Pula
Közlekedés:egyéni
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:Önellátás
Leírás
több, mint 3000 éves, 57 ezres lakossággal, és két hivatalos nyelvvel (olasz és horvát) is rendelkező Pula Isztria fővárosa, és legnagyobb városa. Kellemes klímájáról, és romlatlan természeti környezetéről ismert. Viszonylag sok nevezetességgel rendelkezik, és sok programlehetőséget kínál. Éjszakai élete is igen pezsgő. Ugyanakkor inkább egy "város", jelentős iparral, mint nyaralóhely, nyaralásra vannak Pulánál ideálisabb helyek, a környéken üdülés céljára sokkal vonzóbb, karakteresebb, szebb hely pl. Rovinj vagy akár Porec

Pula már Kr. e. 10. században is lakott volt, az illírek által. Később jelentős római kolónia volt itt, melynek köszönhetően Pula a római építészet szép példáit örzi, ezután a keleti gótok, szlávok, frankok, velenceiek fennhatósága alá került a város. A 19. századtól az I. világháborúig az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészetének központja volt. Pula, a régió többi városához hasonlóan kellemes klímájáról, romlatlan természeti szépségeiről, és szelíd, türkizkék tengeréről ismert. Gazdag történelmi örökségekkel rendelkezik, pl. egy teljes valójában pompázó római amfiteátrummal, és egyedülállóan sok, jó állapotban megmaradt római építménnyel, melyek egyedivé teszik a számos horvátországi üdülőhely között. E tényezők világszerte ismert, népszerű turistacélponttá tették e gyönyörű várost, és a legtöbben többször is visszalátogatnak ide. A turizmus mellett a borászat, a halászat, és a hajóépítés is régi hagyományokkal rendelkezik itt.
Fekvés
Az apartmanok a városközponttól, a tengertől, és a strandtól
egyaránt max. kb.1500 m-re helyezkednek el. Étterem és
szupermarket a házak kb. 500-800 m-es vonzáskörzetében
találhatóak.
Távolságok
Budapest - Pula 640 km
Szállás
2-3-4-5-6-7-8 fős apartmanokban, a következő helységekben: Pula, Vinkuran, Valdebek, Liznjan
Felszereltség
2 fős stúdió: kb. 25 m² stúdió, a konyhasarok és a hálórész egy légtérben található, fürdőszoba.

2 fős apartman: kb. 30 m² fürdőszobával és étkezős konyhával felszerelt apartman.

3 fős apartman: kb. 35 m² egy hálószobából, egy fürdőszobából, valamint nappali szobából és konyhából áll. A nappali és a konyha egy légtérben található, és a 3. fő elhelyezésére is itt van lehetőség.

4 fős apartman (A típus): kb. 40 m² egy hálószobából, egy fürdőszobából, valamint nappali szobából és konyhából áll. A nappali és a konyha egy légtérben található, és a 3. és 4. fő
elhelyezésére is itt van lehetőség.

4 fős apartman (B típus): kb. 50 m² két hálószobából, egy fürdőszobából, valamint étkezős konyhából áll.

5 fős apartman: kb. 50 m² két hálószobából, egy fürdőszobából, valamint étkezős konyhából áll. Az 5. fő elhelyezésre vagy a nappaliban vagy az egyik szobában van lehetőség.

6 fős apartman (A típus): kb. 55 m² két hálószobából, egy fürdőszobából, egy nappaliból és étkezős konyhából áll. A nappali és a konyha egy légtérben található, és az 5. és 6. fő
elhelyezésére is itt van lehetőség.

6 fős apartman (B típus): kb. 60 m² három hálószobából, egy fürdőszobából, valamint étkezős konyhából áll.

7 vagy 8 fős apartman: kb. 65-70 m² három hálószobából, egy fürdőszobából, valamint nappaliból és étkezős konyhából áll és a 7. és 8. fő elhelyezésére is itt van lehetőség.
Előnyök és hátrányok
Pula strandjai

Pula főleg sziklás (melyek közül sokról ugrálni is lehet), betonozott, és kavicsos, nem kifejezetten szép partokkal rendelkezik, a homokos partok a környéken nem jellemzők. Szebb strandok inkább a környéken vannak. A város strandjai még adriai viszonylatban is igen tiszták, és jól felszereltek. A legnépszerűbb környékbeli strandok a Valkane, Hawaii, Kolumbarica, Ambrela és az egyes helyeken homokosnak mondott, valójában azonban kavicsos-sziklás Debeljak. Pulához közel a szebb, jobb (de zsúfolt) strandok Verudela üdülőövezetnél vannak. A közeli Medulinnál viszont homokos strand is található: az 1 km hosszú Bijeca kevésbé zsúfolt, kisgyermekes családok számára is ideális, egy a környék igen ritka homokos strandjai közül. Medulin maga Pula környékének legjelentősebb nyaralóközpontja. A lejjebb említett Porer szigeten is lehet fürdeni, de ez semmiképp sem ajánlható kisgyermekeknek: gyorsan mélyül a víz, és a tengeráramlatok is veszélyesek, de ha tudjuk, hogy melyik napszakban milyen erősek, és milyen irányúak az áramlatok, ezt is kipróbálhatják a felnőttek.
Tipp
Pula nevezetességei:
Amfiteátrum, Aréna

Pula, és talán egész Horvátország leghíresebb látnivalója e mészkőből készült aréna. I.e. 27-I.sz. 68 között épült. Ez a világ 6. legnagyobb, ma is álló arénája, kötelező látnivaló Pulában. 132 m hosszú, és 105 m széles. Fénykorában 23 ezer néző befogadására volt képes, és 20 bejárattal rendelkezett. Az antikvitás korának egyik legjobban megőrzött arénája a pulai. A római időkben véres gladiátorviadalok és állatviadalok helyszíne volt, a középkorban lovagi tornáknak adott otthont, ma pedig koncerteket, és operaelőadásokat tartanak benne. Többször felhasználták részeit más épületek építéséhez, legutóbb 1708-ben a székesegyházhoz. Hihetetlen, de mégis megtörtént, hogy a II. Világháború idején az olasz fasiszták azt tervezték, hogy szétszerelik az Amfiteátrumot, és Olaszországba szállítják, tervükről csupán a várható nagy költségek miatt mondtak le. Igen jó állapotban van, a római Colosseumhoz hasonlítható, bár annál persze kisebb, viszont itt nincs tömeg, és jobb állapotban van római testvérénél, és jobban elérhetőek a különböző részei.

Sergius diadalív / Aranykapu

Az Aranykapu Kr.e. 27 környékén épült, a városkapuval szemben fekszik, szinte bejáratként szolgál Pula óvárosának szűk utcáiba. Salvia Postuma Sergi építette a saját pénzéből, ajándékul három családtagjának, akik akkor fontos szerepet töltöttek be Pula életében.

Ikerkapu (Dvonjna vrata)

Ez a diadalív 2-3. századi. Nem annyira monumentális, mint a Sergius diadalív, de érdemes megtekinteni a városban sétálva. Közelében felfedezhetjük az egykori városfalat.
További részletek
Pula környéke:
Istralandia aquapark

2014-ben megnyílt Horvátország első aquaparkja, az Istralandia, amely Pulától 71 km-re található. Google térképen bejelölve pontosan ITT van. Akik nem rendelkeznek autóval, transzferbusszal is eljuthatnak a vízi vidámparkba, melynek menetrendje itt látható (az oldal alján, a Pula részben). Május 30.-szeptember 13. között tart nyitva, minden nap 10:00-19:00-ig. Bővebb információk az aquaparkról itt: Istralandia aquapark.

Brijuni Nemzeti Park

A Pulától mindössze 2 km-re található, 14 kis szigetből álló szigetcsoportra a városból hajókirándulásokat szerveznek. A Brijuni 1983 óta számít nemzeti parknak. A szigetek közül csak a két legnagyobb, Veli Brijun és Mali Brijun látogatható. Nem csak nemzeti park, üdülőhelynek is számít, különösen népszerű a politikusok körében, Titonak is volt itt rezidenciája, akinek a múzeumát is érinteni szokták a kirándulások. A csodálatos szigetcsoportot már a rómaiak is felfedezték: több régi római villa van a parton. A Brijuni Nemzeti Park, mikroklímájának köszönhetően, rendkívül buja, és különleges állat- és növényvilággal rendelkezik. Veliki Brijun sziget északi részén egy elkerített szafaripark is található elefántokkal, lámákkal, zebrákkal, antilopokkal, és sok más egzotikus állattal.
Ellátás
Önellátás
Közlekedés
Egyénileg vagy Menetrend szerinti járattal
Az ár tartalmazza
Az apartmanos elhelyezést 8 nap 7 éjszakára és az üdülőhelyi díjat
Az ár nem tartalmazza
Az utazás költséget
A sztornó biztosítást
Bejelentkezési díjat mely 5 €/fő a helyszínen fizetendő
Betegség-,baleset-,poggyász biztosítást
Kis állat 5 €/nap
Kedvezmények
Gyerekkedvezmény:
2-7 év között szülővel egy ágyban 14.800 Ft/gyermek


A GPS koordináták nem elérhetőek