Korana Kemping - Plitvice, Horvátország, Plitvicei-tavak, 2017-10-12, Ellátás nélkül
Korana Kemping - Plitvice
Időpont:
2017-10-12 – 2017-10-13
Időpont változtatás
Időtartam:2 nap
Közlekedés:egyéni (-)
Ellátás:Ellátás nélkül
Utazás száma:47240787
5 500 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

A szervező utazási iroda megjelölése: Korana Kemping
Leírás
A 35 hektáros kemping területén található Bungalows Korana 6 km-re északra helyezkedik el az UNESCO Világörökség részét képező Plitvicei-tavak Nemzeti Parktól. A nemzeti park 1-es bejáratától 6 km-re található a felújított kemping.
Fekvés
Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó észak - déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela - hegységben.

A kemping a Plitvicei-tavakból táplálkozó Korana-folyóra néző fennsíkon helyezkedik el.
Távolságok
Budapesttől 490 km
Karlovac 75 km
Szállás
A kemping területén önkiszolgáló étterem működik nagy nyári terasszal.
Grillezési és bevásárlási lehetőség is található a kemping területén.
Szállás:
egyszerű fa bungalókban ahol 2 külön ágy,asztal,székek találhatóak.
Zuhanyzó wc közös használatú a kemping területén
Felszereltség
Az egyszerű berendezésű fa bungallókban asztal és ágy található.
A Wc és a zuhanyzó pedig közös használatú.
Sport és szórakozás
A terület ideális helyszín sétálásra, kocogásra és kerékpározásra, valamint számos érdekes kirándulási célpont is található a környéken
Előnyök és hátrányok
A Pltivicei-tavakhoz ingyenes transzferbusz közlekedik. A nyilvános helyiségekben WiFi internet-hozzáférés biztosított, díjmentesen. Ingyenes privát parkolás lehetséges a helyszínen (foglalás nem szükséges). Grillezési lehetőség, terasz étterem,bár.
A helyi buszok közvetlenül a kempingben állnak meg.
Tipp
Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó észak - déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela - hegységben.

190 - 200 vízesés köti össze őket. A számuk változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is... Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2. A tizenhat tó észak - déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela - hegységben. 190 - 200 vízesés köti össze őket. A számuk változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is...
Délen a Fekete- és a Fehér-folyók egyesüléséből született Matica által táplált Proscensko - tó terül el, 639 méterrel a tenger szintje felett. Tőle kb. 8 km távolban az utolsó tó, a Sastavci "csak" 483 méterre van a tenger felett. Szintkülönbségük 156 méter. Ezt "győzi le" a sok vízesés csodálatos látványokat biztosítva a látogatóknak. A tórendszer vizét a Korana folyó vezeti el. A 20 ezer hektáros nemzeti park a Horvát Karsztvidéken található, a Kis-Kapella és a Plesevica hegyvonulatokat elválasztó völgyben.

A nemzeti park több mint 200 négyzetkilométeren terül el. A leglátványosabb részek azonban maguk a tavak. Két legnagyobb tava a Kozjak és a Prosce, ezek 1000-1500 négyzetméteres vízfelületétől a legapróbb tavacskákig minden méret megtalálható. A hegyvidék domborzatának köszönhetően minden tó más-más magasságban helyezkedik el. A tórendszer legfelsőbbike 600 m magasságban terül el, s a medréből kilépő víz 7,2 km távolságot megtéve, számtalan zuhatagon végigvezető izgalmas kalandozás után érkezik meg az alsóbb 150 m-es magasságban fekvő utolsó tóba. Mivel a tavak egymással kapcsolatban vannak - átfolyik egyikből a másikba a víz -, számtalan vízesés alakult ki a tavak között.

Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk. Aki pedig télen szánja rá magát a Plitvicei-tavak megismerésére, igazán egyedi látványra számíthat, hiszen jég borít mindent, csipkefüggönyként tárulnak elénk a vízesések. A tórendszer két részből áll, a felső és alsó csoportból. A dolomitvölgyben fekvő felső tavakat tartják a legszebbnek, míg az alsó tavak kisebbek, vizük sekélyebb. A legnagyobb tó a Kozjak, ezen hajóval tudunk kelni. A három kilométer hosszú erdős partok által határolt tó az alsó és felső tavakat köti össze. Sokan a legszebb tónak tartják a Galovac-tavat lépcsős vízeséseivel.
A parkot több bejáraton át közelíthetjük meg. A belépőjegyet gondosan meg kell őrizni, hiszen ezzel szállhatunk fel az autóbuszra, illetve a hajóra. A jegyek eltérő színűek, a park területén sétálva ezt a színt kell követnünk. Attól függően, hogy melyik bejáraton át lépünk be a parkba, először hajóval vagy busszal indulunk kirándulni, s a séta végén másik közlekedési eszköz visz vissza bennünket a kijárathoz. Kutya pórázon behozható.
További részletek
Tájékoztató jellegű belépő árak

BELÉPŐ ÁRAK (1 NAPOS)

Ár (Kunában) JAN,FEB,MÁR NOV,DEC ÁPR-JÚN, SZEPT-OKT JÚL-AUG
Felnőtt 55 110 180
Gyermek 7-18 éves 35 55 80
Gyermek 0-7 éves ingyen ingyen ingyen
Csoport (min.15 fő) 50 100 160

BELÉPŐ ÁRAK (2 NAPOS)

Ár (Kunában) JAN,FEB,MÁR,NOV,DEC ÁPR-JÚN, SZEPT-OKT JÚL-AUG
Felnőtt 90 180 280
A belépőjegyek hitelkártyával is fizethetők. A belépőjegyekből befolyó összeget a park fenntartására, karbantarására fordítjuk. A belépéshez jegy váltása kötelező a Park 1-es vagy a 2-es bejáratánál.
A jegyek napijegyek, de a jegy korlátlan belépésre jogosít, amennyiben a látogató a Parkhoz tartozó szállodában tartózkodik. A belépőjegy tartalmazza a közlekedést a kisbuszokon, az elektromos hajókon, a biztosítást, valamint az adókat.


A Park egész évben nyitva tart ! NYITVATARTÁS Egész évben 7-20

PARKOLÁS
Parkolóhelyek az 1-es és a 2-es bejáratnál találhatók az 1-es főútvonal mellett. Reggel 7-től este 10-ig használhatók október végéig.

PARKOLÁSI DÍJAK (1-es és 2-es bejárat )

Ár Motor 0 Kn/óra

Autó 7 Kn/óra

Lakókocsi, Busz 70 Kn/nap

KÖZLEKEDÉS A PARKBAN

A következő közlekedési eszközök vehetők igénybe a bejáratnál váltott jeggyel.

ELEKTROMOS HAJÓ

A legnagyobb "KOZJAK" tavon szezonban negyedóránként közlekedik és kb. 20 percig tart az út.

Menetrend

Járat Menetrend
- rövid (P1-P2) 08:00 -tól18:00-ig /folyamatos
- hosszú (P2-P3) 08:30 -tól17:00-ig /fél óránként
- hosszú (P3-P2) 09:00 -tól17:30-ig/fél óránként


KIRÁNDULÓBUSZ "Panoráma vonat"

A kirándulóbusz, más néven "Panoráma vonat" 15-20 percenként jár. Négy megállóhelye van:

ST1 (alsó tavak) - Bejárat 1
ST2 (Flora bejárat) - Bejárat 2
ST3 (felső tavak) - vezetett csoportokMenetrend

BUSZMEGÁLLÓK Menetrend
St 2 - St 3 09:00 - 17:00
St 3 - St 1 09:30 - 17:30
St 2 - St 1 08:30 - 18:00
St 1 - St 2 09:00 - 17:30
Ellátás
önellátás reggelis illetve félpanziós ellátással is kérhető a szállás
Közlekedés
egyénileg
Az ár tartalmazza
A szállást a kiválasztott ellátással /fő/éj árban
Az ár nem tartalmazza
Utazás költségét Útlemondási biztosítást
Bejelentkezés és üdülőhelyi díjat / fő / éj
Betegség Baleset és Poggyász Biztosítást

Nem található a szálloda áttekintése.Választott utazás: Korana Kemping - Plitvice | Plitvicei-tavak | egyéni | Időpont: 2017-10-12 – 2017-10-13 | Ellátás nélkül | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A szálló ábrázolása a térképen csak informatív jelegű, nem garantált a pontossága.

UI